lördag 20 november 2010

Tänk efter före

Tänkte ge mig ut med kajaken en sväng idag i syfta att låta min gode vän ta lite bilder på kajak i vintermiljö. Vi var dock ganska sena iväg och kände när vi väl satt oss i bilen att sjön vi först tänkt åka till låg lite väl långt söder om stan för att vi skulle hinna fram innan solen gick ner helt och hållet. Hur skulle vi göra? Ställa in turen nu när kajaken redan är lastad? Nej, skam den som ger sig! Vi gjorde en snabb omplanering och drog norrut istället. Göta Kanal strax utanför Ljungsbro skulle bli vår räddning. 
Tiderace Xcite lastad och klar
När vi väl kom fram insåg vi dock att vintern visst fått ett större grepp om det svagt strömmande vattnet än vi först trodde. Vi hittade en liten pöl med öppet vatten men i övrigt var isen tjockare än vad som kändes rimligt att paddeln skulle behöva utsättas för och hugga igenom. 
Snuvad på konfettin
Nu var det dessutom i stort sett för mörkt för att ta några bra bilder och vi kände inte att den lilla öppna pölen var värd fipplandet med kläder och utrustning. Får se om vi gör ett nytt försök imorgon, förhoppningsvis lite tidigare under dagen så det finns tid att leta öppet vatten. Skam den som ger sig!

2 kommentarer:

  1. Humm.. undrar varför ni var så sena...

    SvaraRadera
  2. Lycka till imorn! Jag ringer och väcker dig. :)

    SvaraRadera